Masina de spalat rufe cu uscator sau uscator automat? Care e varianta mai buna?

masina de spalat cu uscator sau uscator separatDe curand ne-am cumparat un uscator de rufe automat si am zis sa scriu un articol, o comparatie intre uscatorul de rufe si masina de spalat cu uscator integrat. Noi, eu si nevastamea am petrecut foarte mult timp studiind aceasta problema inainte sa facem o alegere. Sper prin articolul asta sa va ajut sa scurtati timpul de decizie intre cele 2 tipuri de produse.

Initial amandoi vroiam sa cumparam o masina de spalat rufe cu uscator integrat pentru ca oricum ne trebuia o masina de spalat noua si am zis sa impuscam 2 iepuri deodata.

Asadar incepem cu masinile de spalat rufe cu uscator. Deci cand vine vorba de o masina de spalat cu uscator pareri sunt impartite. Odata sunt cei care spun ca consumul energetic este mult prea mare si nu se merita sa-ti cumperi asa ceva, iar apoi sunt cei care tin foarte mult la timpul lor si prefera sa cheltuie ceva mai multi bani pe curent insa sa aiba hainele uscate rapid si eficient.

Unul dintre marile avantaje ale masini de spalat cu uscator este faptul ca ocupa mult mai putin spatiu decat daca ti-ai lua separat masina si uscator. Daca nu ai foarte mult spatiu liber, ai un apartament mic, etc. folosirea cat mai eficienta a spatiului este foarte importanta.

Un alt avantaj este acela ca nu mai trebuie sa scoti rufele dintr-o cuva si sa le bagi in alta. Deci este mult mai comod. Cand se termina ciclul de spalare porneste ciclul de uscare fara ca tu sa trebuiasca sa faci ceva.

Si al 3-lea avantaj pe care vreau sa il scot in evidenta este ca o masina de spalat rufe cu uscator costa la fel ca si o masina de spalat normala si un uscator de rufe la un loc. Insa aici ma refer la uscatoarele de rufe cu condensare dar fara pompa de caldura.

Cand vine vorba de consum de energie un uscator cu pompa de caldura este cu aproape 50% mai eficient decat unul fara pompa. Are si un pret mai mare dar dupa 2 luni de folosire pot spune ca se merita sa-ti iei unul cu pompa de caldura.

In cazul masinilor de spalat cu uscator dezavantajele ar fi consumul energetic mare pe termen lung, uscarea hainelor nu este foarte eficienta, exista uneori situatii in care trebuie sa repeti ciclul de uscare pentru ca hainele sa fie uscate cum trebuie.

Si acum cealalta varianta si anume uscatorul de rufe automat. Noi pe varianta asta am mers si am luat un model Beko cu pompa de caldura.

Deci in primul rand uscatoarele de rufe cu condensare pot fi cu sau fara pompa de caldura. Cele cu pompa de caldura sunt cu pana la 50% mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie electrica. Pretul este intradevar cu cateva sute de lei bune mai mare decat cel al unui uscator fara pompa insa pe termen lung se merita.

Cateva avantaje ar fi faptul ca nu produc atat de multa caldura in incapare ca si uscatoarele fara pompa. Apoi mai este faptul ca hainele sunt protejate mai bine in timpul uscarii deoarece uscatoarele cu pompa de caldura nu incalzesc foarte tare aerul din interior.

Cum ziceam, marele dezavantaj este ca pretul este destul de mare. Cele cu pompa dupa parerea mea sunt cele mai bune. Un uscator de rufe electric cu condensare cu pompa de caldura pe termen lung este o investitie foarte buna.

Cam atat, despre uscatoare si masini de spalat cu uscatoare. Sper ca articolul acesta te va ajuta. Daca ai o alta parere sau vrei sa discutam mai mult pe subiect lasa un coment mai jos.